Subsidie op warmtepomp

U kunt als particulier ISDE subsidie krijgen als u een warmtepomp koopt. De subsidie voor een warmtepomp hangt van diverse factoren af, maar is zo’n 1.500 euro.*

Een warmtepomp is een milieuvriendelijke manier van verwarmen van uw huis en het water. Warmtepompen gebruiken warmte uit de lucht, grond of water. Een hybride warmtepomp wordt gecombineerd met een hr-ketel op gas. Bij een volledig elektrische warmtepomp is er geen hr-ketel nodig.

Een warmtepomp werkt het best in combinatie met vloerverwarming of een ander lage temperatuursysteem, zoals wandverwarming of speciale radiatoren voor lage temperatuur. Gebruik van bestaande radiatoren is ook mogelijk, als de capaciteit voldoende is. Uw vakman geeft daar advies over.

Meer weten? Kijk op de website van milieucentraal.nl

*Aan een hybride warmtepomp wordt over het algemeen een lager bedrag aan ISDE-subsidie toegekend, dan aan een volledige warmtepomp.

warmtepomp_subsidie_aanvragen

Subsidie warmtepomp aanvragen

Finance Plus regelt voor u de aanvraag voor de ISDE subsidie op uw warmtepomp. Wij verzorgen de complete aanvraag bij het RVO en nemen al het papierwerk uit handen, voor een vast bedrag per apparaat.

Zo start u de aanvraag voor subsidie op uw warmtepomp!

 1. meldt u aan met het inschrijfformulier voor ISDE subsidie aanvragen;
 2. heeft u alles ingevuld en het formulier verzonden, dan ontvangt u de inloggegevens voor uw eigen pagina;
 3. na inloggen kunt u de benodigde documenten uploaden:
  – een kopie legitimatiebewijs
  – het bewijs van betaling (bankafschrift)
  – de aankoopfactuur en installatiefactuur
 4. Wij gaan voor u direct aan de slag en laten weten of u inderdaad recht heeft op subsidie. Is dat het geval, dan zorgen wij voor de complete aanvraag en zorgen dat u de ISDE-subsidie op uw warmtepomp ontvangt.
logo_ISDE_Subsidie_aanvragen

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor ISDE subsidie op de aanschaf van een warmtepomp dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Per 1 januari 2021 zijn de belangrijkste voorwaarden:

 • U bent eigenaar van de koopwoning waarin de warmtepomp geplaatst is
 • De warmtepomp is een nieuw product en nieuw tweedehands/gebruikt
 • U laat de warmtepomp installeren in een woning waarvoor de omgevingsvergunning is aangevraagd voor of uiterlijk op 30 juni 2018
 • De warmtepomp is geïnstalleerd door een bouwinstallatiebedrijf
 • De warmtepomp staat op de “Apparatenlijst Warmtepompen” van de RVO

Gaat uw aanvraag niet gepaard met een aanvraag voor een isolatiemaatregel? Dan heeft u tot maximaal 12 maanden na installatie de tijd om subsidie aan te vragen. Combineert u deze aanvraag wel met een isolatiemaatregel? Dan heeft u tot 12 maanden na het installeren of aanbrengen van de eerste maatregel de tijd om ISDE aan te vragen.

Neem contact met ons op voor meer informatie over het aanvragen van een ISDE subsidie voor een warmtepomp.