ISDE Subsidie op warmtepomp

Je kunt als particulier ISDE subsidie krijgen als je een warmtepomp koopt. De subsidie voor een warmtepomp hangt van diverse factoren af, maar is zo’n 1.500 euro.*

Een warmtepomp is een milieuvriendelijke manier van het verwarmen van jouw huis en het water. Warmtepompen gebruiken warmte uit de lucht, grond of water. Een hybride warmtepomp wordt gecombineerd met een hr-ketel op gas. Bij een volledig elektrische warmtepomp is er geen hr-ketel nodig.

Een warmtepomp werkt het best in combinatie met vloerverwarming of een ander lage temperatuursysteem. Denk hierbij aan wandverwarming of speciale radiatoren voor lage temperatuur. Gebruik van bestaande radiatoren is ook mogelijk, als de capaciteit voldoende is. Laat je hierover adviseren door een vakman.

Meer weten? Kijk op de website van milieucentraal.nl

*Aan een hybride warmtepomp wordt meestal een lager bedrag aan ISDE-subsidie toegekend, dan aan een volledige warmtepomp.

warmtepomp_subsidie_aanvragen

ISDE subsidie warmtepomp aanvragen

Je kunt zelf ISDE subsidie aanvragen voor je zonneboiler. Maar de aanvraag wordt vaak gezien als ingewikkeld. Laat het over aan een expert!

Via onze handige tool van Simpelsubsidie check je direct gratis hoeveel subsidie je krijgt voor jouw aangeschafte zonneboiler. Ook kun je gemakkelijk controleren of je in aanmerking komt voor de subsidie. Voldoe je aan alle voorwaarden? Meld je dan aan en laat een expert jouw ISDE subsidieaanvraag verzorgen. En dat allemaal voor een eenmalig vast bedrag!

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor ISDE subsidie op de aanschaf van een warmtepomp moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Je bent eigenaar van de koopwoning waarin de warmtepomp geplaatst is;
  • De warmtepomp is een nieuw product en nieuw tweedehands/gebruikt;
  • Je laat de warmtepomp installeren in een woning waarvoor de omgevingsvergunning is aangevraagd voor of uiterlijk op 30 juni 2018;
  • De warmtepomp is geïnstalleerd door een bouwinstallatiebedrijf;
  • De warmtepomp staat op de “Apparatenlijst Warmtepompen” van de RVO;
  • Je hebt maximaal 12 maanden de tijd om subsidie aan te vragen vanaf het moment van het installeren of aanbrengen van de eerste maatregel.

Nog geen warmtepomp aangeschaft?

Vraag dan hier direct gratis warmtepomp-offertes aan. Vul onderstaand offerteformulier in, ontvang gratis offertes van bedrijven die het beste passen bij jouw opdracht uit jouw regio en kies de beste deal. Simpel en gemakkelijk (offerteaanvraag loopt via Slimster)!