Aansluiting op een warmtenet

Subsidie aansluiting op een warmtenet particulier

Een warmtenet wordt ook wel stadsverwarming of blokverwarming genoemd. In een wijk staat één centrale warmtebron, die met buizen aangesloten is met de huizen. Via een warmtewisselaar kun je de warmte gebruiken voor verwarming en warm water.

Door dit warmtenet hoeft er niet meer in ieder huis een cv-ketel op aardgas te hangen. De verwachting is dat in 2050 de helft van de wijken een warmtenet kan hebben. Een warmtenet met een duurzame bron zorgt in de huidige omstandigheden naar schatting voor 50 tot 70 procent minder uitstoot van CO2.

Meer weten? Kijk op de website van milieucentraal.nl

Afbeelding afkomstig van Milieu Centraal

SUBSIDIE AANSLUITING WARMTENET AANVRAGEN

Finance Plus regelt voor u de aanvraag voor de ISDE subsidie op de aansluiting op het warmtenet. Wij verzorgen de complete aanvraag bij het RVO en nemen al het papierwerk uit handen, voor een vast bedrag per apparaat.

Zo start u de aanvraag voor ISDE subsidie!

 1. meldt u aan met het inschrijfformulier voor ISDE subsidie aanvragen;
 2. heeft u alles ingevuld en het formulier verzonden, dan ontvangt u de inloggegevens voor uw eigen pagina;
 3. na inloggen kunt u de benodigde documenten uploaden:
  – een kopie legitimatiebewijs
  – het bewijs van betaling (bankafschrift)
  – de aankoopfactuur en installatiefactuur
 4. Wij gaan voor u direct aan de slag en laten weten of u inderdaad recht heeft op subsidie. Is dat het geval, dan zorgen wij voor de complete aanvraag en zorgen dat u de ISDE-subsidie op het aansluiten op het warmtenet ontvangt.
logo_ISDE_Subsidie_aanvragen

VOORWAARDEN

Om in aanmerking te komen voor ISDE subsidie voor het aansluiten op een warmtenet dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Per 1 januari 2021 zijn de belangrijkste voorwaarden:

 • U bent eigenaar van de koopwoning
 • De aansluiting is gerealiseerd door een warmteleverancier
 • De aansluiting is gerealiseerd na 1 januari 2021 maar voordat u de aanvraag gaat doen
 • U moet kunnen bewijzen dat uw woning van het aardgas is afgesloten en is aangesloten op een warmtenet door middel van een overeenkomst met een warmteleverancier

U kunt tot maximaal 12 maanden na aansluiting op een warmtenet subsidie aanvragen.

Neem contact met ons op voor meer informatie over het aanvragen van een ISDE subsidie voor de aansluiting op een warmtenet.