Subsidie op zonneboiler

U kunt als particulier ISDE subsidie krijgen als u een zonneboiler koopt. De subsidie voor een zonneboiler hangt van diverse factoren af, maar is zo’n 1.100 euro.

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak en een vat om het warme water in op te slaan. Voor een doorsnee gezin is een collector van 3,5 m2 geschikt, met een opslagvat van 150 liter.

De beste opbrengst krijgt men bij een plaatsing op het zuidwesten, zuiden en zuidoosten, met een hoek tussen de 20 en 60 graden. Zorg ervoor dat uw zonneboiler niet in de schaduw komt te liggen.

Laat het plaatsen van een zonneboiler over aan een vakman. Die heeft er verstand van en zorgt ervoor dat de plaatsing en het rendement optimaal is.

Meer weten? Kijk op de website van milieucentraal.nl

subsidie_zonneboiler

Subsidie zonneboiler aanvragen

Finance Plus regelt voor u de aanvraag voor de ISDE subsidie op uw zonneboiler. Wij verzorgen de complete aanvraag bij het RVO en nemen al het papierwerk uit handen, voor een vast bedrag per apparaat.

Zo start u de aanvraag voor subsidie op uw zonneboiler!

 1. meldt u aan met het inschrijfformulier voor ISDE subsidie aanvragen;
 2. heeft u alles ingevuld en het formulier verzonden, dan ontvangt u de inloggegevens voor uw eigen pagina;
 3. na inloggen kunt u de benodigde documenten uploaden:
  – een kopie legitimatiebewijs
  – het bewijs van betaling (bankafschrift)
  – de aankoopfactuur en installatiefactuur
 4. Wij gaan voor u direct aan de slag en laten weten of u inderdaad recht heeft op subsidie. Is dat het geval, dan zorgen wij voor de complete aanvraag en zorgen dat u de ISDE-subsidie op uw zonneboiler ontvangt.

VOORWAARDEN

Om in aanmerking te komen voor ISDE subsidie op de aanschaf van een zonneboiler dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Per 1 januari 2021 zijn de belangrijkste voorwaarden:

 • U bent eigenaar van de koopwoning waarin de zonneboiler geplaatst is
 • De zonneboiler is een nieuw product en niet tweedehands/gebruikt.
 • U laat de zonneboiler installeren in een woning waarvoor de omgevingsvergunning is aangevraagd voor of uiterlijk op 30 juni 2018
 • De zonneboiler is geïnstalleerd door een bouwinstallatiebedrijf
 • De zonneboiler staat op de “Apparatenlijst zonneboilers” van de RVO

Gaat uw aanvraag niet gepaard met een aanvraag voor een isolatiemaatregel? Dan heeft u tot maximaal 12 maanden na installatie de tijd om subsidie aan te vragen. Combineert u deze aanvraag wel met een isolatiemaatregel? Dan heeft u tot 12 maanden na het installeren of aanbrengen van de eerste maatregel de tijd om ISDE aan te vragen.

Neem contact met ons op voor meer informatie over het aanvragen van een ISDE subsidie voor een zonneboiler.

logo_ISDE_Subsidie_aanvragen