ISDE subsidie op zonneboilers

Als je als particulier een zonneboiler koopt kun je als particulier ISDE subsidie krijgen. De hoogte van de subsidie voor een zonneboiler hangt van diverse factoren af, maar is zo’n € 1.100.

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak en een vat om het warme water in op te slaan. Voor een doorsnee gezin is een collector van 3,5 m2 geschikt, met een opslagvat van 150 liter.

De beste opbrengst krijg je als je de zonneboiler plaatst op het zuidwesten, zuiden of zuidoosten, met een hoek tussen de 20 en 60 graden. Zorg ervoor dat jouw zonneboiler niet in de schaduw komt te liggen.

Laat het plaatsen van een zonneboiler over aan een vakman. Die heeft er verstand van en zorgt ervoor dat de plaatsing en het rendement optimaal is.

Meer weten? Kijk op de website van milieucentraal.nl

subsidie_zonneboiler

Subsidie zonneboiler aanvragen

je kunt zelf ISDE subsidie aanvragen voor je zonneboiler. Maar de aanvraag wordt vaak gezien als ingewikkeld. Laat het over aan een expert!

Via onze handige tool van Simpelsubsidie check je direct gratis hoeveel subsidie je krijgt voor jouw aangeschafte zonneboiler. Ook kun je gemakkelijk controleren of je in aanmerking komt voor de subsidie. Voldoe je aan alle voorwaarden? Meld je dan aan en laat een expert jouw ISDE subsidieaanvraag verzorgen. En dat allemaal voor een eenmalig vast bedrag!

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor ISDE subsidie op de aanschaf van een zonneboiler moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Je bent eigenaar van de koopwoning waarin de zonneboiler geplaatst is;
  • De zonneboiler is een nieuw product en niet tweedehands/gebruikt;
  • Je laat de zonneboiler installeren in een woning waarvoor de omgevingsvergunning is aangevraagd voor of uiterlijk op 30 juni 2018;
  • De zonneboiler is geïnstalleerd door een bouwinstallatiebedrijf;
  • De zonneboiler staat op de “Apparatenlijst zonneboilers” van de RVO;
  • Je hebt maximaal 12 maanden de tijd om subsidie aan te vragen vanaf het moment van het installeren of aanbrengen van de eerste maatregel.

Nog geen zonneboiler aangeschaft?

Vraag direct gratis zonneboiler offertes aan. Vul onderstaand offerteformulier in, ontvang gratis offertes van de bedrijven die het beste passen bij jouw opdracht uit jouw regio en kies de beste deal. Simpel en gemakkelijk (offerteaanvraag loopt via Slimster).