ISDE Subsidie isolatiemaatregelen

75% van de woningen in Nederland zijn nog niet goed geïsoleerd. Zonde, want het goed isoleren heeft alleen maar voordelen. En de kosten? Die verlaag je met de ISDE subsidie!

Een slecht geïsoleerd huis verliest warmte via het dak, de muren, de ramen en de vloer. Door je huis beter in te pakken houdt je de warmte beter vast. En dat betekent lagere energiekosten.

Meer weten? Kijk op de website van milieucentraal.nl

Waarvoor ISDE subsidie isolatiemaatregelen?

Je kunt subsidie aanvragen voor de volgende 5 maatregelen:

  • Dakisolatie
  • Gevelisolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • Vloer- of bodemisolatie
  • HR++ of triple glas, kozijnpaneel of isolerende deur

ISDE SUBSIDIE ISOLATIEMAATREGELEN AANVRAGEN

Je kunt zelf ISDE subsidie aanvragen voor je isolatiemaatregelen. Maar vooral deze vorm van ISDE subsidie aanvragen wordt vaak gezien als ingewikkeld en brengt de nodige administratieve rompslomp met zich mee. Laat het daarom dus over aan een expert!

Via onze handige tool van Simpelsubsidie check je direct gratis hoeveel subsidie je krijgt voor jouw aangeschafte zonneboiler. Ook kun je gemakkelijk controleren of je in aanmerking komt voor de subsidie. Voldoe je aan alle voorwaarden? Meld je dan aan en laat een expert jouw ISDE subsidieaanvraag verzorgen. En dat allemaal voor een eenmalig vast bedrag!

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor ISDE subsidie op isolatiemaatregelen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Een isolatiemaatregel moet altijd gepaard gaan met nog een maatregel. Dit mag een ander type isolatiemaatregel zijn, of gecombineerd worden met een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.
  • Als je HR++ glas en Triple glas combineert moet het totaal aantal te vervangen glas in totaal altijd minimaal 10 m2 zijn en moet het ter vervanging van bestaand glas zijn.
  • Alle isolatiemaatregelen moeten uitgevoerd zijn in de bestaande thermische schil.
  • De uitvoering moet zijn gedaan door een bouwinstallatiebedrijf.

Je hebt na uitvoering van de eerste (isolatie)maatregel maximaal 12 maanden de tijd om de subsidie aan te vragen. Je hebt geen recht op subsidie als je eerder een andere subsidie voor dezelfde type(n) isolatiamaatregel(en) hebt ontvangen.

Controleer vooraf de isolatiemaatregelenlijst. Staat jouw maatregel er niet tussen? Dan kun je alsnog subsidie aanvragen op basis van een productbeschrijving, maar kan het zijn dat jouw isolatiemaatregel niet voldoet aan de eisen van het RVO en je dus geen subsidie ontvangt.

NOG GEEN ISOLATIEMAATREGELEN UITGEVOERD?

Vraag dan hier direct gratis offertes van vakmannen aan. Vul onderstaand offerteformulier in, ontvang gratis offertes van bedrijven die het beste passen bij jouw opdracht uit jouw regio en kies de beste deal. Simpel en gemakkelijk (offerteaanvraag loopt via Slimster)!