Subsidie isolatiemaatregelen

75% van de woningen in Nederland zijn nog niet goed geïsoleerd. Zonde, want het goed isoleren heeft alleen maar voordelen. En de kosten? Die verlaag je met de ISDE subsidie!

Een slecht geïsoleerd huis verliest warmte via het dak, de muren, de ramen en de vloer. Door je huis beter in te pakken houdt je de warmte beter vast. En dat betekent lagere energiekosten.

Meer weten? Kijk op de website van milieucentraal.nl

Waarvoor krijg je subsidie?

Je kunt subsidie aanvragen voor de volgende 5 maatregelen:

 • Dakisolatie
 • Gevelisolatie
 • Spouwmuurisolatie
 • Vloer- of bodemisolatie
 • HR++ of triple glas, kozijnpaneel of isolerende deur

SUBSIDIE ISOLATIEMAATREGELEN AANVRAGEN

Finance Plus regelt voor u de aanvraag voor de ISDE subsidie op isolatiemaatregelen. Wij verzorgen de complete aanvraag bij het RVO en nemen al het papierwerk uit handen, voor een vast bedrag per apparaat.

Zo start u de aanvraag voor ISDE subsidie!

 1. meldt u aan met het inschrijfformulier voor ISDE subsidie aanvragen;
 2. heeft u alles ingevuld en het formulier verzonden, dan ontvangt u de inloggegevens voor uw eigen pagina;
 3. na inloggen kunt u de benodigde documenten uploaden:
  – een kopie legitimatiebewijs
  – het bewijs van betaling (bankafschrift)
  – de aankoopfactuur en installatiefactuur
 4. Wij gaan voor u direct aan de slag en laten weten of u inderdaad recht heeft op subsidie. Is dat het geval, dan zorgen wij voor de complete aanvraag en zorgen dat u de ISDE-subsidie voor isolatiemaatregelen ontvangt.
logo_ISDE_Subsidie_aanvragen

VOORWAARDEN

Om in aanmerking te komen voor ISDE subsidie op isolatiemaatregelen dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Per 1 januari 2021 zijn de belangrijkste voorwaarden:

 • Een isolatiemaatregel moet altijd gepaard gaan met nog een maatregel. Dit mag een ander type isolatiemaatregel zijn, of gecombineerd met een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.
 • Als u HR++ glas en Triple glad combineert moet het totaal aantal te vervangen glas in totaal altijd minimaal 10 m2 zijn en moet het ter vervanging van bestaand glas zijn.
 • Alle isolatiemaatregelen moeten uitgevoerd zijn in de bestaande thermische schil.
 • De uitvoering moet zijn gedaan door een bouwinstallatiebedrijf.

U heeft na uitvoering van de eerste (isolatie)maatregel maximaal 12 maanden de tijd om de subsidie aan te vragen. U heeft geen recht op subsidie als u eerder aan andere subsidie voor dezelfde type(n) isolatiamaatregel(en) heeft ontvangen.

Controleer vooraf de isolatiemaatregelenlijst. Staat uw maatregel er niet tussen? Dan kunt u alsnog subsidie aanvragen op basis van een productbeschrijving, maar kan het zijn dat uw isolatiemaatregel niet voldoet aan de eisen van het RVO en u dus geen subsidie ontvangt.